Skip to content Skip to footer

Politika Privatnosti

Općenito

Ovom web stranicom upravlja Enterprise Studio d.o.o. čije je sjedište u Ulici Ivana Gundulića 1A, 10380 Sveti Ivan Zelina, Hrvatska, OIB: 81314700076. “Enterprise Studio”, “mi” ili “naši” obvezuje se štititi i poštivati vašu privatnost. Ova obavijest (“Politika privatnosti”) osmišljena je kako bi vas obavijestila o našoj praksi u vezi s obradom podataka, uključujući podatke koji vas mogu izravno ili neizravno identificirati (“Osobni Podaci”) do kojih je Enterprise Studio došao u vezi s web mjestom Enterprise Studio i Enterprise Studio formi za kontakt (“Kontakt forma”). Obrada podataka znači bilo koju radnju koja se izvodi nad osobnim podacima, kao što je prikupljanje, snimanje, pohrana, izmjena, dohvat, uporaba, otkrivanje, brisanje ili uništavanje osobnih podataka.

Enterprise Studio djeluje kao kontrolor vaših osobnih podataka u skladu s propisima o zaštiti podataka Hrvatske i Europske unije.

Korištenje naše web stranice općenito je moguće bez navođenja vaših osobnih podataka. Ako se osobni podaci (poput imena ili adrese e-pošte) prikupljaju na našoj web stranici, oni su uvijek na dobrovoljnoj osnovi. Međutim, u slučaju da nas želite kontaktirati putem Kontakt forme, navođenje određenih Osobnih podataka obvezno je kako bi vam Enterprise Studio mogao pružiti takvu uslugu.

Prihvaćanjem ovih Pravila privatnosti prilikom posjeta naše web stranice Enterprise Studio ili ispunjavanja Kontakt forme dajete nam svoj pristanak za obradu i korištenje vaših osobnih podataka u skladu s odredbama i uvjetima ove Politike privatnosti.

Osobni podaci koje Enterprise Studio prikuplja

Možemo prikupljati i obrađivati sljedeće podatke o vama:

 • Informacije koje nam dajete

Možete nam dati podatke, uključujući vaše osobne podatke, kada koristite našu Kontakt formu, kada komunicirate s nama putem telefona, e-pošte ili na neki drugi način, kada prijavite problem s našim uslugama ili kroz druge aktivnosti povezane s našim uslugama. Podaci koje nam dajete mogu uključivati:

a) obvezni podaci potrebni za slanje upita preko Kontakt forme, kao što su vaše ime i prezime i adresa e -pošte. Ovi su podaci obvezni ukoliko nas želite kontaktirati putem Kontakt forme. Na primjer, neće vam biti dopušteno poslati upiti preko Kontakt forme na web stranici Enterprise Studia ako potrebni Osobni Podaci nisu navedeni i

b) dodatne informacije koje nam dajete na dobrovoljnoj osnovi.

Podaci koje automatski prikupljamo o vama kada koristite naše Usluge:

c) Enterprise Studio prikuplja podatke koje vaše računalo, preglednik, mobilni telefon ili drugi uređaj koji koristite za pristup našim uslugama automatski pružaju, poput naziva domene koju koristite za pristup Internetu, zemlje iz koje je posjet došao, preglednika i operativnog sustava koji koristite za pregled web stranice, datum i vrijeme posjete našoj web stranici, modela mobilnog uređaja koji koristite, koje usluge koristite, kada i na koji način koristite naše usluge. Ako ste za pronalaženje nas koristili drugu web stranicu, dobit ćemo naziv web stranice s koje ste se povezali na našu web stranicu

Obrada i korištenje osobnih podataka

 • Pravne osnove za prikupljanje i obradu osobnih podataka:

Enterprise Studio oslanja se na različite pravne osnove za prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka. To uključuje:

a) Vaš pristanak

U slučaju da nam date izričit pristanak za to, možemo prikupiti i obraditi neke vaše osobne podatke u određenu svrhu izričito navedene u vašem pristanku. Pristanak se odnosi na vašu slobodno danu, konkretnu, informiranu i nedvosmislenu izjavu ili drugi jasan potvrdni čin kojim pristajete na obradu podataka.

Tražit ćemo vaš pristanak za:

 • prikupljanje i obrađivanje podatke o vašoj lokaciji;
 • slati vam marketinške komunikacije;
 • koristiti vaše osobne podatke u komercijalne, promidžbene i druge specifične svrhe. Kada obrađujemo vaše osobne podatke na temelju vašeg pristanka, u svakom trenutku možete povući svoj pristanak slanjem e-pošte na sljedeću adresu: help@enterprise-studio.hr

b) Obrada osobnih podataka potrebna je ukoliko nas želite kontaktirati putem Kontakt forme

Određeni se podaci prikupljaju i obrađuju jer su od ključne važnosti da vam Enterprise Studio može pružiti usluge. Na primjer, ako nam pošaljete upit putem Kontakt forme, moramo znati vaše ime i adresu e-pošte kako bismo vam mogli odgovoriti na upit.

c) Legitimni interes

Enterprise Studio može prikupljati i koristiti neke vaše osobne podatke u slučaju da za to imamo legitiman interes. Smatramo da imamo legitiman interes te možemo prikupljati i obrađivati vaše osobne podatke kako bi:

 • učinili naše usluge sigurne i spriječili prijevaru, zlouporabu ili druge nezakonite aktivnosti;
 • razvijali i poboljšavali naše usluge;
 • pružili vam kvalitetnu podršku za proizvode ili
 • plasirali naše usluge.
 • obrada osobnih podataka potrebna je kako bi Enterprise Studio ispunio zakonske obveze

Gdje se obrađuju Vaši podaci?

Vaši osobni podaci uglavnom će se obrađivati u Republici Hrvatskoj. Iznimno, vaši osobni podaci mogu se obrađivati u drugim zemljama u slučaju da ih obrađuju treće strane koje pružaju usluge tvrtki Enterprise Studio, kako je dalje opisano u tekstu.

Dijeljenje Vaših osobnih podataka sa trećim stranama

Ne prodajemo, ne razmjenjujemo, niti na drugi način ne prenosimo vaše osobne podatke trećim stranama. Međutim, Enterprise Studio može podijeliti vaše osobne podatke s pouzdanim trećim stranama (podizvođačima) koje pružaju usluge tvrtki Enterprise Studio. Stoga se vaši osobni podaci mogu pružiti, na primjer, pružateljima IT usluga i pravnim savjetnicima, a sve u svrhu pomoći Enterprise Studiu u pružanju kvalitetnih usluga svojim korisnicima. Takvi davatelji usluga imat će pristup samo podacima potrebnim za izvršavanje obveza prema tvrtki Enterprise Studio i obrađivat će vaše osobne podatke prema striktnim ugovorom dogovorenom dogovoru o povjerljivosti, u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka – Uredba (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća („Opća uredba o zaštiti podataka”).

Podaci koje Enterprise Studio prikuplja i koji su anonimizirani na način da se više ne mogu povezivati s vama kao pojedincem neće se smatrati osobnim podacima. Enterprise Studio takve anonimne podatke može dijeliti s trećim stranama u reklamne, marketinške ili druge poslovne svrhe.

Zadržavanje Vaših osobnih podataka

Enterprise Studio zadržat će vaše osobne podatke onoliko koliko je potrebno za pružanje usluga. U slučaju da se obrada vaših osobnih podataka temelji na vašem pristanku i povučete privolu za obradu određenih osobnih podataka u skladu s odredbama ove Politike privatnosti, svi osobni podaci za čiju je obradu privola povučena biti će izbrisani.

Zaštita osobnih podataka

Enterprise Studio ispunjava sve odgovarajuće administrativne, fizičke i tehničke zahtjeve za zaštitu sigurnosti i povjerljivosti vaših osobnih podataka koje Enterprise Studio prikuplja. To radimo, između ostalog, i na sljedeće načine:

 • koristeći enkripciju za siguran prijenos osobnih podataka koje pružate Enterprise Studiu kod korištenja usluga;
 • korištenje tehnika kao što su pseudonimizacija i anonimizacija radi zaštite vaših osobnih podataka;
 • provođenje relevantnih sigurnosnih mjera u svim sustavima koji sadrže osobne podatke svojih korisnika;
 • česta edukacija zaposlenika Enterprise Studia na području zaštite podataka.

Iako poduzimamo sve razumne i dostupne sigurnosne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke, nijedan prijenos na mreži nije 100% siguran od pristupa neovlaštenih primatelja, pa nas nećete moći smatrati odgovornima za bilo kakvo kršenje sigurnosti, osim ako je to isključivo zbog našeg nemara.

Pristupanje, ispravljanje i brisanje Vaših osobnih podataka

Ako nam date svoje osobne podatke, imat ćete pravo (u bilo kojem trenutku):

 • od Enterprise Studia dobiti potvrdu koje Osobne podatke, koji se odnose na vas, Enterprise Studio obrađuje i koja je svrha takve obrade podataka;
 • zatražite od Enterprise Studia da ispravi vaše osobne podatke u slučaju da su osobni podaci koji se odnose na vas netočni;
 • zatražiti od Enterprise Studia da iz baze podataka Enterprise Studia izbriše neke ili sve osobne podatke prikupljene u vezi s pružanjem usluga;
 • povući privolu za obradu određenih osobnih podataka u određene svrhe;
 • pribaviti od Enterprise Studia osobne podatke koje ste nam dali u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu. Imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade podataka, u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka.

U slučaju da želite učiniti bilo što od gore navedenog, obavijestite nas slanjem e-pošte na adresu: help@enterprise-studio.hr. Zahtjev za pristup, brisanje ili izmjenu vaših osobnih podataka obradit će se u roku od 5 radnih dana od trenutka primitka takvog zahtjeva.

Kolačići i poveznice na stranice trećih strana

Web stranica Enterprise Studia koristi kolačiće u statističke svrhe, kako bi se utvrdilo koje se stranice posjećuju i koliko često te kako bi se poboljšalo vaše internetsko iskustvo po povratku.

Kolačići ne štete vašem računalu ili drugom uređaju koji koristite za pristup našim uslugama i ne sadrže nikakve viruse. Kolačići se koriste kako bi našu ponudu učinili lakšom za korisnika, povećali učinkovitost i sigurnost. Kolačići nam omogućuju da prepoznamo vaš preglednik kada ponovno posjetite našu web stranicu. Enterprise Studio zatražit će vaš pristanak za korištenje kolačića na način opisan u ovoj Politici privatnosti.

Web stranica Enterprise Studio i druge usluge mogu sadržavati veze na web stranice kojima upravljaju treće strane. Enterprise Studio nije odgovoran za prakse privatnosti trećih strana. U slučaju da posjetite takve druge web stranice, pročitajte njihova pravila o privatnosti.

Newsletter podaci

U bilo kojem trenutku možete povući privolu za primanje newslettera, na primjer putem veze za odjavu koja je navedena u newsletteru, ili slanjem poruke e-pošte na sljedeću e-adresu: help@enterprise-studio.hr

Ostalo

Ova Politika privatnosti posljednji put je pregledana i ažurirana 30. siječnja 2022.

Enterprise Studio zadržava pravo povremenih izmjena i/ili ažuriranja ovih Politika privatnosti. Kako biste bili u toku, povremeno biste trebali pregledati Politiku privatnosti.

U slučaju da imate bilo kakvih pitanja, nedoumica ili primjedbi u vezi s obradom vaših Osobnih podataka od strane Enterprise Studia ili su vam potrebne dodatne informacije o vašim osobnim podacima prikupljenim uveza sa uslugama ili ovim Politikama privatnosti, možete se obratiti službeniku za zaštitu podataka tvrtke Enterprise Studia na sljedeći način:

 • putem e-pošte na sljedeću adresu: help@enterprise-studio.hr
 • poštom na sljedeću adresu: Enterprise Studio d.o.o., Ulica Ivana Gundulića 1A, 10380 Sveti Ivan Zelina, Hrvatska

Osim toga, u slučaju da imate primjedbi u vezi s obradom vaših osobnih podataka od strane Enterprise Studia, možete podnijeti žalbu Hrvatskoj agenciji za zaštitu osobnih podataka.